Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

EME Napoleon | Gebreken

 

Het bestek is kapot gegaan. Heb ik garantie?

Controleer eerst of u bestek heeft van EME. Het merk staat gegraveerd in het metaal van het bestek. Wij geven standaard 1 jaar garantie op het bestek. Je krijgt alleen garantie als je het bestek bij ons hebt gekocht. Indien je het bestek elders hebt gekocht, moet je tot dit verkooppunt moeten wenden. 

Geen garantie wordt gegeven indien beschadigingen te wijten zijn aan verkeerd gebruik of onderhoud (zie hiervoor onze onderhoud instructies). 

Indien het product defect is, dient u eerst contact met ons op te nemen over het defect (zie contactgegevens). 

Retour sturen is gratis in geval van een defect die valt onder de garantie. Wij zullen het product zo spoedig mogelijk vervangen of vergoeden. U kunt het product ook bij ons afleveren en/of omruilen. U dient hiervoor eerst een afspraak te maken.

Bij een vergoeding wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort, de eerder betaalde verzendkosten en de verzendkosten voor het retourneren vergoed. 

 

Hoe komt het dat mijn bestek is gebroken?

Het bestek van Napoleon bestaat uit 2 delen: kunststof en metaal. Het zwakste stuk is altijd het verbindingsstuk. Het bestek is nu eenmaal iets kwetsbaarder dan bestek dat uit 1 stuk metaal of kunststof bestaat.

Het bestek van EME Napoleon is gemaakt van sterke materialen en van zodanige kwaliteit dat het in de vaatwasser gewassen kan worden en dat je er heel veel jaren plezier van kunt hebben. Wij raden wel aan de onderhoudsinstructies goed door te lezen.

De kwaliteit van het bestek kan wel minder worden indien je je niet houdt aan de onderhoudsinstructies. Belangrijkste maatregelen zijn: het bestek met handvat omhoog in de vaatwasser doen; het gebruik van neutrale, zuurvrije vaatwastabletten en niet wassen op een te hoge temperatuur. 

Twijfel je? Was het bestek dan gewoon met de hand.

 

Het metaal van het tussenstuk is verkleurd/donker geworden. Wat kan ik doen?

Het metalen tussenstuk kan na enige tijd verkleuren indien je je niet houdt aan de onderhoudsinstructies. Belangrijkste maatregelen zijn: het bestek met handvat omhoog in de vaatwasser doen; het gebruik van neutrale, zuurvrije vaatwastabletten en niet wassen op een te hoge temperatuur. Het kan ook voorkomen dat de hardheid van het water invloed heeft. Een propje alluminiumfolie in de bestakbak of besteklade kan ook het verkleuren tegengaan. 

Twijfel je? Was het bestek dan gewoon met de hand.

Je kunt het metalen tussenstukje gewoon met een schuursponsje en schuurmiddel lichter maken. Gebruik daarna zilverpoets. Kijk uit dat je met het schuursponsje het andere metaal van het bestek niet bekrast. 

 

De kleur van het handvat wijkt af van mijn bestaande bestek. Hoe komt dat?

Heeft u bestek al langere tijd in bezit en recent wat bijgekocht? Dan kan het voorkomen dat het nieuwe bestek soms iets lichter of donkerder is uitgevoerd. In de loop der jaren zijn er kleine wijzigingen aangebracht in het productieproces. Heeft u het bestek al heel erg lang, dan kan het voorkomen dat de kleur een klein beetje veranderd is. Helaas kunnen wij dit niet oplossen.