Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Materiaal & Onderhoud

 

Hoe wordt het bestek gemaakt?

EME is de grootste fabriek voor bestek in Europa. Deze fabriek staat in Italië, in de stad Lumezzane (bij Milaan). Wilt u een kijkje nemen in de fabriek van EME? Lees dan ons artikel: 'een kijkje in de EME fabriek' en bekijk het filmpje. EME heeft verschillende soorten bestek. In deze webshop is alleen het bestek uit de serie Napoleon verkrijgbaar. 

 

Van welk materiaal is het bestek gemaakt?

Het bestek bestaat is gemaakt van roestvrij staal en heeft een kunststof handvat. Het staal is van edelmetaal (ook wel chroomstaal of chroomnikkel genoemd). Het staal bestaat uit 18 delen chroomstaal en 10 delen nikkel. Dit wordt ook wel aangeduid als 18/10. Het nikkel zorgt ervoor dat het bestek mooi glanst. Het handvat is gemaakt van metal acrylic. Het is een harde kunststof (vergelijkbaar met plexiglas). Het is hittebestendig en erg sterk materiaal. Ideaal dus voor het bestek. Door het gebruik van deze hoogwaardige materialen kan het bestek gewoon in de vaatwasser worden gewassen. Neem hierbij wel de onderhoudstips voor bestek van EME in acht.

 

EME Napoleon bestek

De Napoleon serie van EME kenmerkt zich door de prachtige (barok) uitstraling. Het bestek is verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren. Het gekleurde handvat met parelmoer effect in combinatie met de vormgeving maken het bestek erg gewild. Het model van dit bestek is geschikt om een ​​romantische tafel te dekken en met het brede scala aan kleuren kun je verrassende combinaties creëren. Het bestek uit deze serie kan goed gecombineerd worden met uw bestaande bestekset en zorgt juist voor mooie combinaties aan tafel.

 

Besteksoorten

EME Napoleon heeft ook een zeer uitgebreid assortiment aan bestek. Op deze website is het hele assortiment van deze besteklijn in de verschillende kleurvariaties te koop. En het fijne van deze webwinkel is dat je het bestek zowel in bestekset als los kunt kopen. Behalve gewone eetlepels, vorken en messen voor het diner, heeft EME ook ontbijt bestek, diverse soorten opschepbestek, taartbestek, tapasbestek en meer. Laat u verrassen!

 

Hoe moet ik het bestek onderhouden?

Het bestek van EME Napoleon is van hoge kwaliteit en vaatwasbestendig. Wij raden u aan de instructies voor onderhoud van het bestek goed te lezen om de kwaliteit en duurzaamheid van het bestek te waarborgen. 

Het heeft de voorkeur het bestek met de hand af te wassen en direct te drogen, maar het bestek van EME kan prima in de vaatwasser. Indien u het bestek in de vaatwasser wast, gebruik dan geen vaatwasmiddel met zuren (waaronder citroen) en was het bestek niet op een te hoge temperatuur (niet hoger dan 60 graden). 

Om de kwaliteit en duurzaamheid van het bestek te garanderen, adviseren wij het volgende:

  • Was het bestek in de vaatwasser op een temperatuur niet hoger dan 60 graden.
  • Plaats het bestek met het handvat omhoog in de vaatwasmachine.
  • Voorkom dat voedingsresten langer dan 6 uur op het bestek blijven zitten.
  • Vermijd contact met zware en bijtende (schoonmaak)middelen die de volgende stoffen bevatten: azijnzuur, citroenzuur, melkzuur, en vooral natriumchloride.
  • Vermijd schoonmaakmiddelen met zuren, zoals lemon/citroen, vooral indien het water een hoog chloorgehalte heeft.
  • Indien mogelijk, verwijder het bestek uit de vaatwasser, zodra deze klaar is en droog met een theedoek.
  • Oppervlakkige vlekken kunnen worden verwijderd met een doek met groene zeep.