Geen producten (0)

Onderhoud Napoleon Bestek

Het bestek is vaatwasbestendig. Wij raden u aan de onderhoudsinstructies goed te lezen om de kwaliteit en duurzaamheid van het bestek te waarborgen. Onderstaande instructies zijn van essentieel belang voor de duurzaamheid van uw bestek! 

 

Belangrijk!

Het bestek kan prima gewassen worden in de vaatwasser. Gebruik hierbij geen vaatwasmiddel met zuren (waaronder citroen) en was het bestek niet op een te hoge temperatuur.

Het heeft echter de voorkeur het bestek met de hand af te wassen en direct te drogen. Dit komt de kwaliteit van het bestek ten goede.

 

Onderhoud

Voor het behoud van de eigenschappen en kwaliteit van het bestek, in het bijzonder ten aanzien van messen en het bestek in de kleur transparant, raden wij u het volgende aan:

  • Indien u het bestek wast in de vaatwasser, plaatst u het bestek altijd met de handgrepen omhoog. Dit komt het drogen ten goede.
  • Voorkom dat opgedroogde voedselresten langer dan zes uur op het bestek achterblijft.
  • Indien mogelijk, verwijder hardnekkige voedselresten voordat u het bestek in de vaatwasser plaatst.
  • Vermijd contact met schurende en bijtende stoffen (zoals azijnzuur, zuur, citroenzuur, latic zuur, en met name natriumchloride).
  • Vermijd het gebruik van op zuren gebaseerde schoonmaakmiddelen (citroen) vooral bij gebruik van water met een hoog chloorgehalte.
  • Indien mogelijk, haal het bestek uit de vaatwasser zodra deze klaar is en maak het bestek droog met een droge doek.
  • Oppervlakkige vlekken kunnen worden verwijderd met behulp van een doek gedrenkt in vloeibare zeep. Indien er kleine zwarte vlekken op het staal verschijnen, raden we u aan de aarding door een erkend elektricien te controleren. Slechte aarding kan leiden tot elektrische ontladingen in de vaatwasser, waardoor het bestek kan worden beschadigd. 

 

Roestvrij staal

Wij garanderen dat het staal dat is gebruikt bij de productie van dit bestek, een van de beste kwaliteit is dat voldoet aan de ASTM en UNI-EN-188010088/2 standaarden. Het staal behoudt de vereiste eigenschappen waardoor het geschikt is voor contact met eten en bestand is tegen roest. Tevens is het materiaal eenvoudig te reinigen. Het materiaal blijft duurzaam bescherm zolang het niet wordt gewassen in de vaatwasser op temperaturen hoger dan 60 graden C.