Zelf pesto maken
Published on 25 february, 2020
• Door napoleonbestek.nl

Ingredienten:
30 gr. verse basilicum
2 el. pijnboompitten
scheutje olijfolie
1 teentje knoflook
2 el. geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Rooster de pijnboompitjes op een redelijk hoog vuur in een koekepan zonder boter of olie totdat ze mooi bruin zijn.
Doe de bascilicum, pijnboompitten, scheut olijfolie, 1 teen schoongemaakte knoflook en 2 eetlepels Parmezaanse kaas in een keukenmachine en hak alles goed fijn.
Als het te droog is doe er dan wat olijfolie bij.
Tip: gebruik je de pesto als dressing of saus, meng deze dan met 2 eetlepels creme fraîche.
Bestektip:
Gebruik voor deze groene pesto een mooi groen kaasmesje van Napoleonbestek.nl. Het is leuk om verschillende kleuren kaasmesjes te hebben en deze aan te passen aan de kleur van de spread.