Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Zelf pesto maken

Published on 25 february, 2020 Door napoleonbestek.nl
Zelf pesto maken

Ingredienten:

 30 gr. verse basilicum

 2 el. pijnboompitten

 scheutje olijfolie

 1 teentje knoflook

 2 el. geraspte Parmezaanse kaas 

 

 

Bereiding:

 Rooster de pijnboompitjes op een redelijk hoog vuur in een koekepan zonder boter of olie totdat ze mooi bruin zijn. 

 Doe de bascilicum, pijnboompitten, scheut olijfolie, 1 teen schoongemaakte knoflook en 2 eetlepels Parmezaanse kaas in een keukenmachine en hak alles goed fijn.

 Als het te droog is doe er dan wat olijfolie bij. 

 

Tip: gebruik je de pesto als dressing of saus, meng deze dan met 2 eetlepels creme fraîche. 

 

Bestektip:

Gebruik voor deze groene pesto een mooi groen kaasmesje van Napoleonbestek.nl. Het is leuk om verschillende kleuren kaasmesjes te hebben en deze aan te passen aan de kleur van de spread.