Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Tomatensoep met Pesto-Mozerralla Ciabatta

Published on 25 october, 2020 Door The Lion Kitchen
Tomatensoep met Pesto-Mozerralla Ciabatta

Ingrediënten:

8 grote tomaten
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 zakje geraspte wortel (julienne)
olijfolie
tijm
blikje tomatenpuree
2 bouillonblokjes
 
1 Ciabatta
1 tomaat
beetje groene pesto
 
 

Bereiding:

Snijd de tomaat in stukjes. 
Pel en snijd de ui in vieren.
Pel de knoflook en snijd deze door de helft.
Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui en de wortel.
Voeg de tomaten, knoflook, tijm en tomatenpuree toe.
Bak daarna de ui ongeveer 1 minuut mee. 
Voeg daarna beetje voor beetje de spinazie toe. 
Laat even sudderen en blus af met kokend water en de bouillonblokjes.
 
Kook het geheel 15 minuten.
Pureer de soep
 
Snijdt de ciabatta door de helft en in vieren. 
Smeer de ciabatta in met pesto en bedek met plakje Mozzarella en tomaat. 
Zet het brood even in de oven (180 gr.) en laat de Mozzarella even smelten. 
 
Eet smakelijk!

 

Bestek tip:

Voor het serveren van de soep een mooie soeplepel in het assortiment. De soeplepel heeft een fraaie vintage uitstraling en is verkrijgbaar met prachtig parelmoer gekleurd handvat. De soeplepel past bij ieder bestek en zorgt juist voor een extra verrassing aan tafel. Welke kleur past bij jouw servies of inrichting? Bekijk hier de collectie met de verschillende soeplepels.
 
 
Soeplepel
 
Bestek kopen? Kijk dan snel op Napoleonbestek.nl. Bijzonder bestek met gekleurd handvat.