Surinaamse Nasi
Published on 17 may, 2020
• Door lekkerensimpel.nl

Ingrediënten:
350 gr. (Basmati)rijst
500 gr. kippendijfilet
1 ui
3 tenen knoflook
1 lente ui
verse gember
1 theelepel trassi
4 Maggie blokjes
6 el. ketjap manis
4 el. ketjap asin
snufje pimentpoeder
snufje zwarte peper
Bereiding:
Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op het pak
Doe in een andere pan water met 2 bouillonblokjes kook hierin de kippendijen in ca. 10 minuten
Trek en pluk daarna de kip met twee vorken uit elkaar, zodat je reepjes kip krijgt
Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn
Bak de ui, knoflook, gember op een laag vuur in een beetje olie in een wokpan
Voeg de pimentpoeder, peper, 2 verkruimelde blokjes Maggie, trassie en een scheutje water toe
Bak dit nog een paar minuten en voeg dan de bosui, de kip en de rijst toe
Voeg de ketjap manis en ketjap asin toe en roer alles goed door elkaar
Serveer de Surinaamse nasi met een omelet, frisse komkommersalade en pindasaus.
Bestektip:
Met dit recept maak je zeker indruk op je vrienden. Maak nog meer indruk door de rijst op te scheppen met de bijzonder fraaie rijstlepels van Napoleonbestek.nl. Deze opscheplepels zijn groter dan de gewone opscheplepel en speciaal gemaakt voor het opscheppen van rijstgerechten. Als je de rijstlepel hebt gekocht, kun je deze natuurlijk ook prima gebruiken voor het opscheppen van andere gerechten, groente en aardappelen. Het is gewoon een makkelijke opscheplepel. Net als het andere opschepbestek van Napoleonbestek.nl zijn deze lepels ook verkrijgbaar in verschillende verrassende kleuren. Door de hoge kwaliteit van het materiaal kunnen deze lepels gewoon in de vaatwasser worden gewassen. Rijstlepel kopen? Bekijk dan snel het assortiment.