Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Steakmessen. Onmisbaar voor het snijden van vlees

Published on 22 february, 2023 Door Napoleonbestek.nl
Steakmessen. Onmisbaar voor het snijden van vlees

Steakmessen zijn speciale messen die ontworpen zijn om het snijden van steak en andere soorten vlees gemakkelijker te maken. Hoewel ze vaak worden geassocieerd met chique restaurants en formele diners, zijn steakmessen ook populair in veel huishoudens en worden ze gebruikt voor alles van casual barbecues tot feestelijke bijeenkomsten.

Het belangrijkste verschil tussen een steakmes en een gewoon mes is de vorm van het lemmet. Steakmessen hebben vaak een puntig en gekarteld lemmet, wat betekent dat de rand van het mes niet volledig glad is, maar in plaats daarvan een reeks kleine tanden heeft. Dit is ontworpen om het vlees gemakkelijker te kunnen snijden en te voorkomen dat het mes door het vlees glijdt zonder het te snijden.

Het handvat van EME Napoleon biedt standaard een goede grip. Voor de steakmis helpt dit bij het snijden van dikker vlees. Het handvat is gemaakt zijn van stevig kunststof en het lemmet van roestvrij staal. Dit garandeert uitstekende kwaliteit waardoor de messen gewoon in de vaatwasser kunnen. 

Wanneer je een steakmes kiest, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het lemmet en het handvat. Een goed steakmes moet vlijmscherp zijn, zodat je het vlees gemakkelijk kunt snijden zonder te veel druk uit te oefenen. Daarnaast moet het handvat comfortabel en stevig in de hand liggen, zodat je het mes goed kunt vasthouden tijdens het snijden. Het handvat en lemmet van EME Napoleon zijn standaard bij alle messen erg comfortabel en stevig.

Bij EME Napoleon kun je ze per stuk bestellen. Of je nu op zoek bent naar 1 mes, een set van vier of acht messen voor dagelijks gebruik, of een speciale set voor een bijzondere gelegenheid, er is altijd wel een steakmes te vinden dat bij je past. Bekijk hier het assortiment steakmessen