Spaghetti Carbonara

Ingrediënten:
400 gr. spaghetti
200 gr. gerookte spekblokjes of -reepjes
2 teentjes knoflook
takje verse peterselie
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
peper en zout
Bereiding:
Bak de spekblokjes in de pan mooi krokant.
Zet een grote pan water om het vuur met een snufje zout en voeg de spaghetti toe zodra het water kookt.
Kook de spaghetti 'al dente' (10 min.).
Snijd de knoflook en peterselie fijn en bak deze kort mee met de spekjes.
Klop de eieren in een kom, roer de geraspte kaas er doorheen en voeg peper en zout toe.
Giet de spaghetti af en doe deze direct terug in de pan. Giet het eiermengsel er door en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen.
Schep de spekjes en de knoflook door de spaghetti en serveer direct. Garneer eventueel nog met een beetje kaas en peterselie.
Let op: als de spaghetti teveel is afgekoeld bind de saus niet. Als de spaghetti te heet is, gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer terug op het vuur.
Bestektip:
Napoleonbestek heeft prachtige verschillende gekleurde spaghettilepels in het assortiment. Deze spaghettilepel onderscheidt zich door de fraaie uitstraling en prachtig parelmoer gekleurd handvat. Door de speciale inkepingen is het opscheppen van spaghetti geen probleem meer. De opscheplepel zorgt er voor dat de spaghetti niet van de lepel glijdt.