Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Salade Sticky Gambas

Published on 11 july, 2020 Door The Lion Kitchen
Salade Sticky Gambas

Ingrediënten:

500 gr. gamba's
85 gr. veldsla
50 gr. geraspte wortels
halve komkommer
100 gr. kleine tomaten
2 stengels bosui
2 papadums
1 tl. sesamolie
3 knoflooktenen (geperst)
3 el. Sriracha
2 tl. soyasaus
honing
1 el. mayonaise of yoghurt
2 el. sweet chilisaus
1/2e limoen
Olijfolie
gebakken uitjes

Bereiding:

Marineer de gambas in de sesamolie, knoflook, gember, Sriracha, sojasaus en een beetje honing. 
Laat zolang mogelijk marineren, maar minimaal 30 min.
Maak een dressing van de mayonaise, sweet chilisaus en het sap van de limoen.
Breng eventueel op smaak met een beetje honing.
Snijd de tomaten, komkommer en de bosui in stukjes. 
Leg op ieder bord alvast een papadum. 
Bak de gamba’s in een grote koekenpan, 2 minuten per kant.
Laat de gamba's afkoelen terwijl je de borden klaarmaakt.
 
Verdeel sla, tomaten, wortel, komkommer, bosui over de papadums.
Schenk de dressing er overheen.
Leg de gamba's op de borden.
Maak de sla af met gebakken uitjes. 
 
 
 
Een gekleurde bestekset geeft je gerecht een extra uitstraling! Bij dit gerecht is gekozen voor bruin bestek en blauw bestek. Het bruine bestek is de kleur 'turtle' Verschillende kleuren bruin wat doet denken aan het schild van een schildpad.
 
Kleuren die goed passen bij het servies en bij het gerecht zelf!