Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Pasta Carbonara

Published on 23 february, 2021 Door Napoleonbestek.nl
Pasta Carbonara

Ingrediënten:

50 g Pecorino Romana (kaas)
50 g Parmigiano Reggiano (stuk) 
2 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
300 g Tagliatelle all'uovo (zak 500 g)
2 el. Olijfolie
250 gr. gerookte spekjes
 
 

Bereiding:

Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas.
Klop de eieren los met de slagroom.
Voeg 1 el Pecorino Romano, 1 el Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af.
Giet de talgiatelle af en vang het kookvocht op. 
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de spekblokjes in 8 min. bruin.
Voeg een teentje gesneden knoflook toe en eventueel vers gesneden peterselie.
Voeg daarna 1 soeplepel kookvocht van de tagliatelle toe. 
Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om.
Schenk het ei-slagroom mengsel en not een soeplepel kookvocht bij de tagliatelle.
Schep nog 2 min. snel om op hoog vuur. 
Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en Pecorini er over. 
 
Serveer direct.
Tip: meng na het serveren wat rucola sla door de pasta.
 

Bestektip:

Schep de tortellini met de luxe spaghettilepel op de borden. 
De tortellini eet je, net als alle andere pasta met een vork. Hier hoort zelfs geen lepel bij. Een mes al helemaal niet. Dan eet je pasta als een echte Italiaan.