Pasta Carbonara
Published on 23 february, 2021
• Door Napoleonbestek.nl

Ingrediënten:
50 g Pecorino Romana (kaas)
50 g Parmigiano Reggiano (stuk)
2 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
300 g Tagliatelle all'uovo (zak 500 g)
2 el. Olijfolie
250 gr. gerookte spekjes
Bereiding:
Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas.
Klop de eieren los met de slagroom.
Voeg 1 el Pecorino Romano, 1 el Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af.
Giet de talgiatelle af en vang het kookvocht op.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de spekblokjes in 8 min. bruin.
Voeg een teentje gesneden knoflook toe en eventueel vers gesneden peterselie.
Voeg daarna 1 soeplepel kookvocht van de tagliatelle toe.
Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om.
Schenk het ei-slagroom mengsel en not een soeplepel kookvocht bij de tagliatelle.
Schep nog 2 min. snel om op hoog vuur.
Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en Pecorini er over.
Serveer direct.
Tip: meng na het serveren wat rucola sla door de pasta.
Bestektip:
Schep de tortellini met de luxe spaghettilepel op de borden.