Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Panzanella Mexican Style (maaltijdsalade)

Published on 15 july, 2020 Door napoleonbestek.nl
Panzanella Mexican Style (maaltijdsalade)

Ingrediënten:

3 rode uien
1,5 teen knoflook
1,5 citroen
4,5 el. milde olijfolie
1 ciabatta
6 trostomaten
15 gr. verse bieslook
300 gr. HAK Mexicaanse saladeverrijker
130 gr. veldsla
200 gr. verse geitenkaas naturel
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de rode ui in parten en hak de knoflook fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, snijd de vrucht in parten.
Meng de olie met de knoflook en de citroensap.
 
Scheurde Ciabatta in grove stukken.
Schep de stukjes Ciabatta met ui in de knoflookolie.
Verdeel deze over een bakplaat (op bakpapier) en rooster 10-12 min.
 
Snijd de tomaat in parten en de bieslook fijn.
Neem het brood met ui uit de oven.
Schep 3/4 van het brood door de tomaten, saladeverrijker en veldsla.
Verdeel de salade over een grote schaal.
Verkruimel de geitenkaas over de salade.
Garneer met bieslook en citroenpartjes.
Serveer het overige brood apart bij de maaltijd.
 
Heeft u al kennis gemaakt met de geweldige collectie slabestek? Prachtig design, verkrijgbaar in verrassende parelmoerkleuren. Het slabestek is tweedelig.