Macoroni-kaastaart
Published on 4 june, 2021
• Door Napoleonbestek.nl

Ingrediënten:
250 gr. macaroni
175 gr. hamblokjes
3 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje doperwtjes (of uit de vriezer)
1 blikje mais
175 gr. geraspte kaas
3 eieren
50 ml. vloeibare margarine
200 ml. halfvolle melk
zout en peper
Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden.
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
Bak in een koekenpan met margarine de ui en de knoflook.
Voeg daarna de ham toe, de uitgelekte doperwtjes en de mais.
Voeg vervolgens de melk en eieren toe en roer goed door.
Schep de helft van de kaas er door en voeg zout en peper toe.
Voeg de macaroni toe en roer alles goed door.
Doe de macaroni in een ingevette ovenschaal.
Strooi de rest van de geraspte kaas er over.
Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Bestektip:
Gebruik voor het serveren van de macaronitaart een lasagneschep of taartschep, dan komt het stuk mooi als een geheel op je bord. Heb je geen bestekset van Napoleonbestek? Dan is het juist leuk om dit opschepbestek te gebruiken. Dit zorgt voor verrassend contrast.