Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Lasagne met ham en spinazie

Published on 2 march, 2020 Door allerhande.nl
Lasagne met ham en spinazie

Ingrediënten:

 900 gr. bladspinazie (deelblokjes)

 50 gr. ongezouten boter

 50 gr. tarwebloem

 600 ml. halfvolle melk

 150 gr. geraspte gruyère kaas

 1/2e tl. gedroogde nootmuskaat

 250 gr. verse lasagnebladen

 250 gr. plajes achterham

 

Bereiding:

 Verwarm de oven voor op 180 graden C. Ontdooi de deelblokjes spinazie in de pan (of kook een grote zak verse spinazie). 

 Smelt boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer dit glad en laat het ongeveer 3 min. garen op laag vuur. 

 Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer door tot er een gebonden saus ontstaat. 

 Voeg 2/3e van de gruyère kaas en nootmuskaat toe en roer het geheel tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

 Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje spinazie en leg hierop 4 lasagnevellen. Dek daarna weer af met een laag spinazie. Doe daar boven op een laagje met ham en schep er een laagje kaassaus op. Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham, kaas tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de kaassaus.

 Bestrooi de laatste laag met rest van de gruyère kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

 

Bestektip:

Wat gebruikt u voor het opscheppen van Lasagne? Een gewone opscheplepel? Een taartschep? Een spatel? Wist u dat er ook prachtige lasagnescheppen zijn? Mooie grote opscheplepels/scheppen voor het opdienen van lasagne. Als u een lasagne liefhebber bent of u heeft gasten en u heeft lasagne op het menu staan, dan mag dit prachtige exemplaar toch niet ontbreken? Deze lasagneschep is er in verschillende bijzondere kleuren. Zo kunt u prima combineren met uw inrichting of servies. En het fijne van Napoleon bestek is dat het altijd gecombineerd kan worden met uw bestaande bestek!