Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Koffielepels. Maak je koffiemoment extra bijzonder.

Published on 21 july, 2020 Door napoleonbestek.nl
Koffielepels.  Maak je koffiemoment extra bijzonder.

Ben je op zoek naar bijzondere koffielepels van goede kwaliteit? Laat je dan verrassen door de sfeer én de uitstraling van het Italiaanse kwaliteitsmerk EME. Toepasselijk, want in welk ander land ter wereld hebben ze de kunst van koffie zo begrepen als in Italië? Wist je dat Italië het land van de koffie is? Op iedere hoek van de straat kun je wel een kopje koffie drinken. 

Als je in Italië een kopje koffie bestelt, krijg je niet het kopje dat je gewend bent in Nederland. Voor Italië staat koffie gelijk aan espresso: sterke koffie in een klein porseleinen kopje. Meestal krijg je er een glas water bij. Voor sommigen is deze koffie toch net iets te sterk. Voor Italianen is juist de Nederlandse koffie te slap. In Italië draait de koffie echt om de smaakbeleving. Wist je dat een Italiaan na de ochtend geen cappuccino meer drinkt? Dit wordt echt als een ontbijtkoffie gezien. Na 11:00 uur wordt deze koffie vaak niet meer geschonken. 

 

Koffielepels

Ook koffielepels horen niet thuis in de Italiaanse koffiecultuur. Koffie drink je zoals deze wordt bereid: zonder suiker. Het koffielepeltje wordt in onze cultuur vaak gebruikt voor het doorroeren van de suiker of het drinken van de resten geschuimde melk. Het doorroeren van koffie die opgebouwd is uit verschillende lagen (melk, koffie en/of likeur) hoor je ook eigenlijk niet door te roeren. De smaakbeleving na iedere slok is anders dan als alles door elkaar wordt geroerd. 

 

Koffielepel voor espresso

Espresso zit vaak in wat kleinere kopjes. Een gewone koffielepel is dan eigenlijk net iets te groot. Een iets kleinere koffielepel is net even wat handiger en staat ook leuker bij een kleine kop koffie. De kleine koffielepels van het Italiaanse merk EME uit de serie Napoleon zijn prima geschikt voor de Nederlandse espresso. De lepeltjes zijn 13,5 cm lang en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

 

Koffielepel voor gewone koffie

De gewone koffielepel uit deze serie is 14,5 cm lang. Deze zitten standaard bij iedere bestekset of bestekcassette. Behalve voor de koffie is deze ook te gebruiken als kleine dessertlepel. Wil je een koffieliefhebber een leuk maar vooral bijzonder cadeau geven? Een paar koffielepeltjes in verschillende kleuren zorgen zeker voor een verrassende reactie!

 

 

Lange koffielepels

Latte Macchiato wordt vaak in grote glazen klaar gemaakt. Maar er zijn ook genoeg mensen die gewoon koffie uit een lekker groot glas of mok drinken. Dan is een extra lange koffielepel wel zo handig. In de Napoleonserie heeft EME prachtige lange koffielepels gemaakt. Ideaal voor grote glazen of mokken. Deze longdrink lepels worden ook gebruikt voor sorbets. 

 

 

Of je nu zelf een koffieliefhebber bent of iemand wilt verassen met een bijzonder cadeau. Bijzonder zijn deze lepels zeker. Dit merk je ook aan de reacties van je koffie visite: 'wat een leuke lepeltjes! hoe kom je daar aan?' is iets wat wij in ieder geval vaak horen.