Kippensoep

Ingredienten:
1,5 liter water
bouillonbloje kip
1 ui
1 prei
300 gr wortel
2 kippenbouten (of evt. kipfilets)
1 laurierblaadje
1 stukje foelie
peterselie
1 handje vermicelli
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten heel fijn. Doe de helft van de ui, prei en wortel in een pan samen met het water, de kipfilets, laurierblaadje, stukje foelie en verse peterselie.
Breng de soep aan de kook en laat circa een uur pruttelen. Zeef daarna de soep en zet de bouillon terug op het vuur.
Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken of je vingers. Voeg de rest van de groenten, eventueel een 1-2 extra bouillonblokje(s) en de kip en toe aan de soep.
Laat de soep nog een 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5-10 minuten de vermicelli toe. Voeg naar smaak een snufje zout en/of peper toe.
Serveer de soep met wat brood.
Tip: voeg eventueel een scheutje maggi of een beetje sambal toe aan de soep.
Bestektip:
Napoleonbestek heeft gave soeplepels in het assortiment. De soeplepels hebben prachtige gekleurde handvatten. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. De soeplepel heeft een mooie vintage uitstraling en is daarom uitermate geschikt om te combineren met je bestaande bestek. Leuk te combineren met eetlepels in dezelfde kleur of juist variëren met andere kleuren.