Honingkip met Rijst

Ingrediënten:
300 gr. kipfilet
2 tenen knoflook
1-2 bosui(en)
bloem
2 el sesamzaadjes
75 ml honing
3 el (zoute) sojasaus
1 tl hoisin saus
1 el olijfolie
snufje zout en peper
200 gr rijst
Bereiding:
Meng de sojasaus met de olijfolie, hoisin saus en honing goed door elkaar en laat dit even staat in een bakje.
Breng de in stukjes gesneden kip op smaak met zout en peper en haal deze goed door een beetje bloem. Zorg dat alle kip een laagje bloem heeft.
Voeg je de kipstukjes toe aan een pan met warme olie en bak de kip rondom goed bruin.
Voeg 2 tenen knoflook toe (uitgeperst) en bak deze ongeveer een minuut mee.
Zet het vuur zachter en voeg de saus toe.
Laat dit nog een paar minuten zachtjes pruttelen en serveer dan de kip met wat fijngesneden bosui en sesamzaadjes. Lekker met rijst en broccoli erbij, of bijvoorbeeld gebakken rijst
Bestektip:
Napoleon bestek heeft voor speciaal voor het opscheppen van rijst mooie grote rijstlepels in het assortiment. Deze opscheplepel maakt het serveren van rijst net even iets prettiger. En laten we eerlijk zijn: het is toch ook een supergave opscheplepel om te zien? Deze rijstlepel mag toch niet aan uw bestek ontbreken? De rijstlepel is verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren en kan goed gecombineerd worden met uw bestaande bestek.
Rijstlepel Mooie grote lepel voor het opscheppen van rijst.
Eetstokjes Fraaie eetstokjes voor de echte liefhebber van rijstgerechten.