Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Groene Risotto met spinazie en rucola

Published on 3 may, 2020 Door elizawashere.nl
Groene Risotto met spinazie en rucola

Ingrediënten:

1 liter groentebouillon
2 fijngesnipperde sjalotjes
75 gr. rucola
300 gr. spinazie
30 gr. basilicum
1 citroen
300 gr. risotto rijst
4 eetlepels mascarpone
2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

Groene saus:
Blancheer de rucola kort (ca. 30 seconden) in kokend water 
Doe de rucola meteen in de blender (je kunt ook een staafmixer gebruiken)
Voeg de basilicum, citroensap en 2 el. olijfolie en 2 el. mascarpone toe
Mix het geheel tot een dikke groene saus
Laat de groene saus even staan
 
Risotto:
Verhit een scheut olijfolie in een pan (met dikke bodem)
Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en bak deze ongeveer 3 min. 
Voeg de risotto rijst toe en roer de rijst goed door de olie
Voeg de wijn er bij en roer door tot de rijst plakkerig is
Doe er steeds een klein beetje bouillon bij en blijf af en toe roeren
Ga door tot de bouillon op is
De risotto is gaar als de bouillon op is (na ca. 20 minuten).
 
Haal de pan van het vuur en roer de spinazie door de risotto
Blijf roeren tot de spinazie is geslonken
Roer de groene saus door de risotto
Roer 2 eetlepels mascarpone door de risotto
Verdeel de risotto over de borden 
Schep er nog een beetje risotto op
 

Bestektip:

Bij zo'n lekker Italiaans gerecht hoort natuurlijk ook Italiaans bestek. Napoleonbestek.nl heeft een uitgebreid assortiment opscheplepels die goed gecombineerd kan worden met elk type ander bestek. Ook kun je los bestek kopen. Hoe leuk is het om bij dit gerecht bijvoorbeeld groene eetlepels te serveren? Met het opschepbestek van EME Napoleon breng je extra kleur en sfeer aan tafel?
Bestek kopen? Bezoek de website voor meer inspiratie!