Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gevulde Thaise omelet

Published on 3 july, 2020 Door The Lion Kitchen
Gevulde Thaise omelet

Ingrediënten:

8 eieren
300 gr. rundergehakt
Paksoi
2 tenen knoflook
Rode ui
2 tomaten
1,5 eetlepel zoetzure saus
1 eetlepel vissaus
0,5 theelepel kurkuma
Olijfolie
Takje peterselie
Beetje melk
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 graden
Pel en snipper de ui
Pel en pers de knoflook
Snijd de tomaten in blokjes
Snijd de paksoi in dunne reepjes
 
Verhit de olie in de pan 
Fruit in de pan de ui, knoflook en kurkuma
Rul het gehakt en voeg de tomaten, peper en zout toe
Voeg de paksoi toe
 
Verhit in een kleine koekenpan wat olijfolie en bak 4 omeletten:
Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout, scheutje melk en peterselie
Giet het eimengsel in de pan en verdeel goed over de bodem
Maak een paar inkepingen in het ei zodat al het ei goed wordt meegebakken
Draai het vuur laag en laat de omelet 2 minuten bakken
Keer de omelet om (deksel op de pan, pan keren en omelet terug laten glijden in de pan)
Laat de omelet nog ongeveer 1 minuut bakken. 
Houd de omeletten warm in de oven tijdens het bakken van de andere omeletten
 
Leg de omeletten op 4 borden 
Verdeel het gehakt over de omeletten
Voeg als laatste wat koriander toe.