Cheesecake met blauwe bessensaus

Ingrediënten:
160 g bastognekoek
65 g boter
½ zakje Dr. Oetker Chocolate Chips
300 g kwark
125 g suiker
200 g roomkaas
2 eieren
1 limoen (sap van)
5-6 el blauwe bessenjam (van blauwe bessen)
Bereidingswijze:
De bodem
Bekleed de bakvorm met bakpapier
Maak koekkruimels van de bastognekoeken (met een hakmolen).
Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels er goed door.
Doe het mengsel in een bakvorm en maak plat met de bolle kant van een lepel.
Bedek de bodem van de taart met de chocolade chips.
Laat de bakvorm in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor (135 graden).
De cheescake
Klop de kwark, suiker, roomkaas, eieren en limoen door elkaar (met de mixer op een lage stand).
Doe het mengsel voorzichtig in de taartvorm en verdeel het goed over de bodem.
Pureer de blauwe bessenjam met een staafmixer en doe de saus in een spuitzak.
Maak strepen op de cheesecake vulling, met ongeveer 1,5 cm tussen de strepen.
Maak met de achterkant van een vorkje of lepel rondtrekkende bewegingen door de rijen bessensaus.
Het bakken
Bak de cheesecake in 40-45 minuten en zet daarna de oven terug op 100 graden.
Bak de cheesecake nog 20 minuten.
Laat de cheesecake volledig in de oven afkoelen.
Bestektip:
Bij zo'n prachtige taart hoort natuurlijk ook mooi bestek. Snijdt deze taart met het mooie taartmes van Napoleonbestek.nl. Uiteraard horen hier ook de gekleurde gebaksvorkjes bij. Bij deze taart passen witte taartvorkjes of blauwe taartvorkjes natuurlijk het beste!