Broodje Kip Pesto

Ingridienten:
4 kaiserbroodjes
250 gr. kippendijfilet
4 el. zelfgemaakte pesto
zakje rucola salade
4 el. pijnboompitjes
2 el. mayonaise
2 el. geraspte oude kaas
1/2 blokje kippenbouillon
2 el. creme fraîche of Griekse yoghurt
zout en peper
Bereidingswijze:
Kook de kippendijen ca. 15 minuten in een pan met water met een half blokje kippenbouillon. Haal ze daarna uit de pan en laat de kippendijtjes afkoelen.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter, tot de pitjes bruin zijn.
Trek de kipfilet met een vork uit elkaar.
Meng in een kom: de kipfilet, pijnboompitjes, mayonaise, geraspte kaas, pesto en snufje peper en zout.
Meng naar behoefte de creme fraîche of Griekse Yoghurt toe tot het de gewenste smeuigheid heeft.
Beleg (warm gebakken) kaiserbroodjes met de kip pesto en rucola salade.
Tip: Je kunt de kip pesto prima 2-3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Bestektip:
De harde kaiserbroodjes kun je makkelijk doorsnijden met het broodmes van Napoleonbestek.nl. De broodmessen van EME Napoleon zijn erg scherp. De kartelrand maken het snijden door de harde korst makkelijk. De broodmessen zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben een prachtig (parelmoer) gekleurd handvat. Bestek van EME is van zodanige hoge kwaliteit dat het in de vaatwasser gewassen kan worden. Deze fraaie broodmessen mogen dus niet ontbreken aan uw bestek set!