Broccoliquiche met pistachenoten

Ingrediënten:
600 gr. broccoli (in roosjes)
4 eieren
2 el zuivelspread met kruiden
200 gr. geraspte kaas
1/2e courgette
2 tl kerriepoeder
zout en peper
80 gr. pistachenoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Kook de broccoli in 6 minuten beetgaar. Laat deze uitlekken en prak deze fijn met een vork
Snijdt de courgette met een kaasschaaf in plakjes en leg deze dakpansgewijs over de ingevette bodem en zijkanten van de springvorm.
Mix de eieren met de zuivelspread, kaas en kruiden goed door elkaar. Gebruik eventueel een staafmixer. Bewaar 1 el geraspte kaas voor de garnering.
Schep daarna de broccoli door de mix.
Verdeel dit mengsel over de met courgette bedekte springvorm en bestrooi de taart met wat geraspte kaas en noten.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar.
Laat de taart voor het aansnijden nog 15 minuten afkoelen.
Bestektip:
Het taartmes van EME Napoleon is uitermate geschikt voor het snijden van (hartige) taarten. Het mes is scherp en heeft een kartelrandje waardoor het makkelijk door het deeg kan snijden. De taartmessen zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige parelmoer kleuren.
Natuurlijk mag hierbij een mooie passende taartschep niet ontbreken. Ook de lasagenschep is uitermate geschikt voor het opscheppen van (hartige) taart.