Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Bestek - De geschiedenis van het merk EME

Published on 26 december, 2022 Door Napoleonbestek.nl
Bestek - De geschiedenis van het merk EME

Bestek is een verzamelnaam voor de verschillende metalen gereedschappen die worden gebruikt om voedsel te snijden, op te scheppen en te serveren. Het woord "bestek" is afgeleid van het Latijnse "bestia", wat "beesten" betekent, omdat het oorspronkelijk werd gebruikt om vlees te snijden en te eten tijdens feestmalen.

De geschiedenis van bestek gaat terug tot de oudheid, toen mensen gereedschappen gebruikten om voedsel te snijden en te eten. In de oudheid werden gereedschappen gemaakt van materialen zoals hout, ivoor en bot, en ze werden gebruikt om voedsel te snijden en te serveren.

In de middeleeuwen werd bestek gemaakt van metaal, zoals zilver, goud en koper. Het was vooral populair onder de rijkere klassen, die het gebruikten om te dineren tijdens feestmalen en andere belangrijke gelegenheden.

Tijdens de Renaissance werd bestek steeds belangrijker, en het werd gebruikt door mensen uit alle lagen van de bevolking. Het werd gemaakt van metaal, zoals zilver, goud en koper, en soms ook van andere materialen zoals porselein en hout.

In de 18e en 19e eeuw werd bestek steeds populairder, en het werd gemaakt van verschillende soorten metaal, zoals roestvrij staal, messing en koper. Het werd gebruikt voor zowel formele als informele gelegenheden, en het werd vaak gebruikt om te dineren tijdens feestmalen en andere belangrijke gelegenheden.

Tegenwoordig is bestek gemaakt van een breed scala aan materialen, zoals roestvrij staal, messing, koper, porselein en hout. Het wordt gebruikt voor zowel formele als informele gelegenheden, en het is beschikbaar in een breed scala aan stijlen en ontwerpen.

1974: Het ontstaan van EME bestek.
De familie Mori is sinds mensenheugenis geworteld in Lumezzane, een land dat diepe historische wortels heeft in metaalbewerking en in het bijzonder in de productie van bestek. In 1974 begon Egidio Mori, met zijn broers die al in de sector werkten als onderaannemers van roestvrijstalen bestekproducten en componenten, zijn bedrijf met de pragmatische inslag die typerend is voor Brescia-ondernemerschap.

Vanuit die oeroude en harde traditionele productie bloeide begin jaren '80 het zeer innovatieve ondernemersavontuur van Egidio Mori op met de presentatie van door hemzelf ontworpen artikelen. Een paar jaar later begon de productie van bestek met handvatten in gekleurd hars, wat sterke interesse wekte bij klanten en de markt, waardoor het bedrijf zich in korte tijd aan de top van de wereldmarkten kon positioneren.

EME Bestek vandaag: 

48 jaar ervaring, expertise, techologie en innovatie, wereldwijd geexporteerd. 
Sinds 2006 heeft de tweede generatie van de Mori-familie het proces van groei en onderzoek met succes voortgezet vanuit het oogpunt van product, distributie, marketing en bedrijfsimago.
Kwaliteit, service, flexibiliteit zijn de sterke punten die EME in de loop der jaren in staat hebben

EME draagt ​​elke dag bij aan het versterken van het imago van "Made in Italy" producten. Het bestek weerspiegelt de cultuur van de Italianen die elke dag de ware essentie en betekenis van de Italiaanse levensstijl over de hele wereld onderwijzen door middel van design, mode en eten.