Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Aspergesoep met zalm

Published on 17 april, 2020 Door napoleonbestek.nl
Aspergesoep met zalm

Ingrediënten:

750 gr. witte asperges
Verse bieslook
Verse peterselie (voor de garnering)
Croutons
2 blokjes kippenbouillon
200 ml. room
80 gr. maizena of bloem
70 gr. (room)boter
 

Bereiding:

Snijd de asperges in stukjes van ca. 3 tot 5 cm.
Kook ze ca. 5 min. in een ruime hoeveelheid water
Laat de asperges nog 10 min. in het kookvocht staan
Smelt de boter in de soeppan en bak de in ringen gesneden lente-uitjes
Voeg de bloem toe en roer het geheel door met een garde
Laat het geheel ca. 5 minuten garen op een laag vuur
Giet de asperges af en bewaar het kookvocht
Los de bouillonblokjes op in het kookvocht
Giet dit beetje voor beetje bij het bakmengsel
Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan
Voeg daarna de kookroom toe en roer goed door
Voeg de gekookte asperges toe
Voeg naar smaak peper en zout toe
 
Snijd de zalm in dunne reepjes 
Schep de soep in een kom of op borden en garneer met de zalm, croutons en wat bieslook en peterselie
Ook lekker om te garneren met stukjes gekookt ei
 

Bestektip:

Napoleonbestek heeft een groot assortiment soeplepels in verschillende kleuren. De soeplepels zijn van het Italiaanse kwaliteitsmerk EME en gemaakt van hoogwaardig materiaal en kan dus prima in de vaatwasser. 
Het leuke van het bestek van Napoleonbestek.nl is dat je dit altijd kunt combineren met je bestaande bestek. De kleur kun je prima aanpassen aan je servies of inrichting. 
Behalve de opscheplepels voor de soep zijn er ook soeplepels (eetlepels) verkrijgbaar in dezelfde verrassende kleuren. Nog een voordeel van Napoleonbestek is: je kunt het bestek los kopen!
 
 
soep opscheplepel
 
eetlepel