Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Asperge met ham en ei

Published on 6 april, 2020 Door ah.nl (allerhande)
Asperge met ham en ei

Ingrediënten:

2 kg. verse witte asperges
6 vastkokende aardappelen
12 middelgrote eieren
20 ml. balsamico azijn
180 ml. witte wijn
6 plakken achterham
 

Bereiding:

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe. Voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en dek de asperges af met een vel wit keukenpapier. Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan.
Kook ondertussen in 8 min. de aardappelen gaar en de helft van de eieren hard. Splits ondertussen de rest van de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Klop de eidooiers goed los en klop de azijn en wijn erdoor. Smelt de rest van de boter.
Zet een lage, brede pan op een laag vuur en klop het eimengsel op tot een saus. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout. Schenk al kloppend beetje bij beetje de gesmolten boter erbij, tot er een luchtige en gebonden saus ontstaat.
Leg op ieder bord 6 asperges. Leg er een plak ham over en leg er 2 halve eitjes en 2 halve aardappelen naast. Schenk er wat lauwwarme hollandaisesaus over. Serveer direct.
 

Bestektip:

Bij deze prachtige witte asperges hoort natuurlijk prachtig wit bestek. De scherpe messen van Napoleonbestek.nl snijden prima door de boterzachte asperges. Voor de saus gebruik je natuurlijk de mooie sauslepel. Ook hier kun je natuurlijk de witte kleur voor gebruiken. maar laten we eerlijk zijn: bestek koop je natuurlijk niet alleen voor het aspergerecht. Het bestek en de sauslepel / juslepel wil je natuurlijk ook voor andere gerechten gebruiken. Napoleonbestek.nl heeft bestek in prachtige kleuren. Het maakt dus niet uit welke kleur bestek je kiest. Kies gewoon gekleurd bestek dat past bij je servies of inrichting.