Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Aardappel tortilla met Spinazie

Published on 16 october, 2020 Door Lekkerensimpel.com
Aardappel tortilla met Spinazie

Ingrediënten:

1 kg vastkokende aardappelen
1 grote ui
400 gr. spinazie
6 eieren
50 gr. geraspte oude kaas 
peper en zout
Voor de niet vegetariërs: 100 gr. chorizo

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakken.
Snipper de ui.
Snijd de spinazie iets fijner. 
 
Bak de aardappelen in ca. 5 minuten in de olijfolie.
Bak daarna de ui ongeveer 1 minuut mee. 
Voeg daarna beetje voor beetje de spinazie toe. 
Zet het vuur uit zodra de spinazie geslonken is. 
 
voor de niet vegatariers: meng de chorizo door de aardappels.
Klop in een kom de eieren los en meng hierdoor de kaas.
Voeg naar smaak peper & zout toe.
 
Vet de ovenschaal in en schep de aardappelen in de schaal.
Giet hier overheen het ei-/kaasmengsel. 
Zet de aardappeltortilla in de oven en bak deze in 20 minuten af. 
 
Serveer het gerecht eventueel met een lekkere frisse salade.
 

Bestek tip:

Voor het serveren van ovengerechten is de rijstlepel ideaal. Door de extra grote schep, serveer je de aardappeltortilla eenvoudig op het bord. Je kunt ook prima de lasagneschep gebruiken 
Bekijk hier de collectie met de verschillende opscheplepels.
 
opscheplepel
 
Bestek kopen? Kijk dan snel op Napoleonbestek.nl. Bijzonder bestek met gekleurd handvat.