Geen producten (0)

Winterse pompoensoep

 

Ingrediënten:

  • 3 uien
  • 600 gram wortel (winterpeen of bospeen)
  • 600 gram pompoen*
  • 500 ml groentebouillon (of meer afhankelijk hoe dik je je soep lekker vindt)
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel gemberpoeder (of geraspte verse gember)
  • 1 eetlepel olie (kokosolie of olijfolie)
  • peper en zout
  • Garnering: verse peterselie en pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui. Indien je verse gember gebruikt, schil deze en snijd of rasp fijn.
  2. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm.
  3. Verwijder de schil van de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes van maximaal 2 cm.
  4. Verhit de olijfolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en pompoen toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
  5. Bereid ondertussen de groentebouillon.
  6. Voeg de bouillon en het sap van 2 sinaasappels toe aan de wok of soeppan en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 20 minuten heel zachtjes koken. Tip: 
    Knijp het sap van de sinaasappel gewoon met je hand uit boven de pan. Je hoeft dan geen citruspers te gebruiken, dat scheelt weer afwas! Let wel op eventuele pitjes die in de sinaasappel zitten, vang die op met je andere hand.
  7. Controleer met een vork of de wortel en pompoen zacht zijn en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik is; wij houden van dikke soepen, maar dat is persoonlijk. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Serveer in soepkommen en garneer met pompoenpitjes en peterselie.

Soeplepel Napoleonbestek.nl

Het leuke van Napoleonbestek.nl is dat zij soeplepels hebben in maar liefst 16 verschillende kleuren! Hoe leuk is het om de soep te serveren met een soeplepel in de kleur van de soep? Wat dacht je bijvoorbeeld van een oranje soeplepel of een soeplepel in de kleur honing/champagne?