Geen producten (0)

Pepernoten Cheesecake in een glaasje

Pepernoten Cheesecake in een glaasje

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor pepernoten cheesecake in een glaasje (ingrediënten):

 

 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 100 gram pepernoten (+ extra ter decoratie)
 • 100 gram MonChou
 • 40 gram roomboter
 • 4 eetlepel witte basterdsuiker
 • 1 eetlepel citroensap
 • snufje zout

Hoe je pepernoten cheesecake in een glaasje maakt:

 

 1. Verkruimel 100 gram pepernoten in de keukenmachine. Meng hierdoor 1 eetlepel witte basterdsuiker en een snufje zout.
 2. Smelt 40 gram roomboter en meng hier de helft van de verkruimelde pepernoten doorheen.
 3. Mix 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram MonChou, 3 eetlepels witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar tot een egale massa (gebruik hiervoor eventueel de keukenmachine of een handmixer).
 4. Neem de glaasjes en verdeel hierover de verkruimelde pepernoten met de roomboter over de bodem. Dit hoef je niet aan te drukken, doe je dit wel dan heb je de kans op een hele harde, compacte bodem.
 5. Verdeel dan de helft van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel over de bodem en verdeel hierover de andere helft verkruimelde pepernoten. Hierboven verdeel je weer de rest van het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel. Zo krijg je de pepernoten en het MonChou/ Griekse yoghurt mengsel om en om. Zet de glaasje vervolgens minimaal 1 uur maar het liefst een nachtje in de koelkast om op te stijven. Garneer voor je ze gaat serveren met wat verkruimelde pepernoten. Fijne sinterklaas.

 

De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de glaasjes die je gebruikt. Gebruik je kleine borrel of waterglazen dan kun je ca. 6 glaasjes uit het recept halen. Gebruik je grote glazen zoals whisky glazen of hippe jampotjes reken dan op 4 glaasjes.