Geen producten (0)

Halloween? Griezelfeest!

Halloween? Griezelfeest!

 

 

 

 

De oorsprong van Halloween

all hallows eve

foto: http://www.halloween.wikia.com

Halloween is ontstaan uit ‘All Hallows Eve’, oftewel: Allerheiligen. Volgens de Keltische kalender was 31 oktober oudejaarsavond omdat op 1 november het nieuwe jaar begon. Halloween werd vooral door de Kelten gevierd. Men geloofde dat de geesten van overledenen terugkeerden op aarde om een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Deze geesten werden gelokt met eten dat voor de voordeur werd neergelegd. Om te voorkomen dat boze geesten zouden terugkeren werden maskers gedragen.


Halloween in Nederland en België

In Nederland en België gaan kinderen verkleed langs de deuren om snoep op te halen. Ook worden steeds vaker huizen versierd en worden er Halloween feesten georganiseerd of griezeltochten voor kinderen en volwassenen. Je kunt er niet meer omheen. Alles kleurt oranje, zwart, grijs en wit.

Organiseer een Halloween diner!

Wil je een keer iets origineels doen voor familie of vrienden? Organiseer dan een Halloween diner! Hoe leuk is het om iets lekkers op tafel te zetten dat er toch eng en vies uitziet? Wij hebben op Internet een paar leuke ideeën gevonden.

halloween recept
foto: allerhande

Tip: Gebruik bij het diner bestek in de kleuren oranjezwart en grijs en wit


Taartbestek

Geen zin in het organiseren van een Halloween diner? Je kunt het ook eenvoudig houden. Als je vrienden of familie op bezoek krijgt of uitnodigt rond Halloween, kun je vrij eenvoudig deze sfeer aan tafel brengen.

taartbestek napoleonbestek.nl