Geen producten (0)

Herfstige pasta met geroosterde pompoen

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • snuf peper en zout
  • Klein scheutje olijfolie
  • Een flinke scheut kookroom
  • Half blokje groentenbouillon
  • 50 gram rucola
  • Een handje pecannoten
  • Een handje verbrokkelde geitenkaas
  • 150 gram spekjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.

Bak ondertussen de spekjes totdat ze knapperig zijn. Snipper de ui en fruit hem aan in wat olijfolie. Voeg 250 ml water en een half bouillonblokje toe en verwarm tot het bouillonblokje is opgelost. Voeg de peterselie en driekwart van de geroosterde pompoen toe en pureer het geheel met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Voeg een scheut kookroom toe en roer goed door. Voeg dan de rest van de pompoenblokjes en de spekjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer samen met de rucola door de saus. Verdeel de pasta over 2 borden en verbrokkel de geitenkaas en pecannoten erover om het gerecht af te maken.

Bereiding herfstige pasta


Serveertip

Maak je dit recept voor vrienden of familie? Maak het herfstgerecht dan extra compleet met herfstelementen.

Gebruik bijvoorbeeld voor het opscheppen van deze pasta een mooie spaghettilepel in de kleur honing of of oranje!

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacybeleid.