Geen producten (0)

Chocoladesorbet

Wij zijn dol op chocolade, u ook? Dan kiest u in de zomer zeker ook vaak voor sorbetijs. Heeft u het wel eens geprobeerd zelf te maken? Wij hebben een eenvoudig recept gevonden. In 20 minuten heeft u een heerlijke chocoladesorbet op tafel. Lekker voor tussendoor of als nagerecht.

Ingredienten 

  • 75 gram rietsuiker
  • 150 gram pure chocolade (in stukjes)
  • vanillestokje (opengesneden)
  • rode peper (zonder zaadjes, opengesneden)
  • kaneelstokjes

 

Bereiding

  • Verwarm de suiker, chocolade, vanillestokje, peper, kaneelstokjes en 375 milliliter water zachtjes al roerend zodat de chocolade smelt.
  • Roer goed en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.Giet het vloeibare chocolademengsel door een zeef in een diepvriesbak.
  • Laat iets afkoelen en zet het 3 uur in de vriezer.
  • Roer na ieder uur even door om grote ijskristallen te voorkomen.
  • Optioneel: Schep eens vóór het vriezen 1 losgeklopt eiwit door het afgekoelde chocolademengsel. Hierdoor wordt de sorbet iets compacter.

Serveertip


Sorbetlepel kopen

Echt bijzonder wordt de sorbet natuurlijk als u het serveert met sorbetlepels in de kleuren van het ijs. Ter inspiratie hebben wij een sorbet gemaakt en deze geserveerd met bijpassende sorbetlepels. Zo ziet u precies wat wij bedoelen. Deze lange sorbetlepels zijn uitermate geschikt voor sorbet in een speciaal sorbetglas. Napoleonbestek.nl heeft maar liefst 16 verschillende kleuren in het assortiment. Bekijk hier de sorbetlepels.