Geen producten (0)

Bestek kopen?

Bestek kopen?

 

 

 

 

aantal personen

Als eerste adviseren wij je vast te stellen voor hoeveel personen je bestek wilt kopen. En natuurlijk moet je hierbij ook rekening houden met eventuele gasten die wel eens een hapje mee eten. De meeste besteksets zijn gemaakt voor 6 personen en bestaat meestal uit een dinermes, dinervork, dinerlepel en theelepel. De besteksets zijn dus 24-delig. Bekijk hier de 24 delige bestekstes van Napoleonbestek.

 

bestek dat niet mag ontbreken

Er zijn veel besteksoorten. Zo heeft Napoleonbestek bijvoorbeeld 9 verschillende soorten opschepestek in 16 verschillende kleuren. Een aantal soorten mag echt niet ontbreken,  andere soorten zijn gewoon erg leuk om er bij te hebben en maken uw bestek nog completer.  Welke soorten jij graag aan je bestek wilt toevoegen is ook vaak een persoonlijke keuze. Maar wat zeker handig is om te hebben zijn de volgende besteksoorten:

  • taartvorkjes
  • taartschep
  • opscheplepels
  • slacouvert
  • sauslepel/juslepel

Niet echt noodzakelijk maar wel heel erg leuk om er bij te hebben zijn bijvoorbeeld de rijstlepel, spaghettilepel, vleesvork of bijvoorbeeld het kleinere bestek, zoals kaasmesjes en botermesjes.

 

het materiaal. 18/10? wat is dat?

Het materiaal is ook een persoonlijke keuze, maar is erg belangrijk omdat dit ook wat zegt over de kwaliteit en onderhoud van het bestek. Je investeert veel geld in het bestek, dus je wilt ook dat je er lang van kunt genieten! Tegenwoordig wordt het bestek vooral gemaakt van roestvast staal, ook wel RVS genoemd. Roestvast staal bestaat uit een combinatie van materialen. De meestvoorkomende samenstelling is 18/10. Dit betekent dat het RVS bestaat uit 18% chroom en 10% nikkel. Nikkel maakt het bestek duurder, maar is essentieel om krassen en corrosie tegen te gaan. Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor 18/10. Wil je liever goedkoper bestek? Kies dan voor 18/0 (0% nikkel). 

Bestek kan uit een of twee delen bestaan. Bij een tweedelig bestek is het heft van een ander, vaak decoratief materiaal. Meestal is dit kunststof. Bestek dat uit twee stukken bestaat is altijd gevoeliger en kan breken. Daarom is het goed om de onderhoudsinstructies die de winkel of de fabrikant adviseert goed op te volgen. 

Napoleonbestek heeft alleen maar bestek met RVS 18/10 en bestaat uit 2 delen. Het kunststof heft is gemaakt van metal acrylic. 

Ook al is het bestek vaatwasbestendig. het blijft altijd beter om het bestek met de hand af te wassen. Ook hierbij is het ontzettend belangrijk onderhoudsinstructies op te volgen. 

 

het design

Het design dat u kiest is erg persoonlijk. Houdt u van strak en modern of juist van klassiek, vintage of barok bestek. Napoleonbestek heeft alleen bestek in deze laatste categorie en is verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren. U kunt het bestek dus prima afstemmen op uw servies of de inrichting van uw huis. Heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Twijfelt u? Maak een afspraak en kom gerust langs met uw servies, zodat u zelf kunt kjken wat het beste past. Toch de verkeerde kleur gekozen? Geen probleem. Bij ons kunt het bestek altijd gratis binnen 14 terugsturen. Wel zo makkelijk toch?