Geen producten (0)

Kersttip: Rode wijn sorbet met gemarineerde aardbeien

Kersttip: Rode wijn sorbet met gemarineerde aardbeien

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienten:

  • 1/2 fles rode wijn (375 ml)
  • 75 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 1 citroen
  • 500 gr aardbeien
  • 4 el balsamico-azijn
  • 2 el basterdsuiker
  • versgemalen zwarte peper

 Voorbereiding

IJs maken
Doe de wijn, suiker, kaneelstokje, kruidnagel en een citroenschil (alleen het geel) in een pannetje en kook het tot de helft in. Laat het wijnmengsel afkoelen. Was ondertussen de helft van de aardbeien en pureer ze in een keukenmachine. Meng de aardbeienpuree met het gezeefde wijnmengsel en giet het in een diepvriesdoos. Laat het in ongeveer 6 uur bevriezen. Elke uur het mengsel goed doorroeren.
 
Aardbeien marineren
Was de andere helft van de aardbeien en snijd ze in lange kwartjes. Meng de basterdsuiker en balsamico-azijn door de aardbeien en zet het ongeveer een uur in de koelkast.
 
Bereidingswijze
Bolletjes sorbetijs op een bordje. Meng versgemalen zwarte peper door de aardbeien. Schik de aardbeien om de bolletjes ijs. Druppel een beetje vocht van de aardbeien over het ijs. Gebruik een gekleurde sorbetlepel of ijslepel