Geen producten (0)

Gezond ontbijten

Gezond ontbijten

Het belang van een ontbijt

Een ontbijt zorgt ervoor dat we ons goed kunnen concentreren. Ook zet een goed ontbijt de darmen aan het werk. Wie ontbijt, krijgt veel gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten, meer vitamines en mineralen binnenkrijgen dan mensen die niet ontbijten. Wist u dat een ontbijt ook belangrijk is om goed op gewicht te blijven? Een ontbijt zorgt namelijk voor een goed gevuld gevoel. Na een ontbijt is de verleiding minder groot om in de loop van de morgen te veel te snacken of te snoepen.  

 

 

Ontbijttips

Neem de tijd om rustig van je ontbijtje te genieten. Als je in een hoog tempo je ontbijt naar binnen werkt proef je amper wat je aan het eten bent. Zet de wekker een kwartiertje eerder als het je steeds niet lukt om te ontbijten. Als je houdt van zo lang mogelijk in bed blijven liggen, maak dan je ontbijt de avond ervoor en leg het in de koelkast. Als je ’s ochtends niet zoveel trek hebt in een boterham kun je ook proberen of iets anders er wel ingaat, zoals havermoutpap of yoghurt met muesli en fruit. Eventueel kun je een deel van het ontbijt verschuiven naar het eerste eetmoment tussendoor. Heb je écht moeite om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt dan mee naar je werk. Plan op je werk een rustig momentje in om je ontbijt op te eten. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ook kinderen hebben baat bij een goed ontbijt. Eet daarom in alle rust met kinderen aan tafel. Om tijd te besparen, is het handig om de tafel al ’s avonds te dekken. Dan hoef je alleen nog de gekoelde producten uit de koelkast te pakken.

Een gezond ontbijt

Een ontbijt levert ongeveer 300 tot 400 kcal. Wat kun je allemaal eten bij het ontbijt? Aanraders zijn:

Volkorenbrood. Maar wat doe je op dat volkorenbrood? Bekijk hier beleg-ideeën. Volkoren ontbijtgranen zonder toegevoegd suiker en zout, zoals havermout en muesli (havervlokken, met gedroogd fruit en eventueel noten). Magere of halfvolle zuivel, zoals een glas melk erbij of yoghurt met fruit en muesli. Fruit, bijvoorbeeld plakjes banaan of appel voor je brood, fruit door je muesli met yoghurt of gewoon los.

Ontbijtbestek

Het ontbijtbestek van EME Napoleon is verkrijgbaar in verschillende parelmoer kleuren. Het bestek kan prima in de vaatwasser gewassen worden. Een ontbijt bestekset bestaat uit een ontbijtmes, een ontbijtvork en een ontbijtlepel. Natuurlijk kunt u de messen, vorken en lepels ook los / per stuk bestellen. De afmetingen van dit ontbijtbestek zijn iets kleiner dan het dinerbestek. Daarom is het ook zeer geschikt als dinerbestek voor kinderen. 

Snijd u zelf het brood? Dan mag het broodmes natuurlijk niet ontbreken. Het broodmes is goed scherp en snijdt prima door vers brood. Bij uw koffie of thee kan de koffielepel / theelepel natuurlijk ook niet ontbreken om uw ontbijttafel comleet te maken. 

bron: voedingscentrum.nl

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren