Geen producten (0)

Lasagne met Zalm

Lasagne met Zalm

Ingredienten

  • 400 gram zalm (vers of uit blik)
  • 1 bakje ricota
  • 250 ml sour cream
  • 1 theelepel dille
  • 12 lasagnebladen
  • 250 gram geraspte kaas

(bron: lasagnerecepten.nl)

Voorbereiding
Snijd de zalm fijn in kleine stukjes met een scherp mes. Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereiding
Kook de lasagnebladen gaar volgens de instructies op de verpakking. De lasagne saus bevat namelijk erg weinig vocht. Daarom kunnen deze niet in de oven worden gegaard. Ondertussen meng je de ricotakaas met de sour cream en de dille tot een gladde mix. Voeg naar smaak peper en zout toe. Vet een kleine ovenschaal in. Als eerste doe je de lasagnebladen in de schaal, vervolgens het ricotamengsel en dan een laagje zalm. Herhaal dit twee keer. Eindig met een laagje saus en strooi de kaas hierover. Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 20-25 minuten af of tot de kaas goudbruin gesmolten is.

Serveren
Serveer er apart groente bij omdat er geen groenten in deze lasagna zitten. Deze lasagne is erg lekker te combineren met bijvoorbeeld brocoli of peultjes maar ook een gemixte (Italiaanse) salade met tomaat en komkommer. Een lekker glas witte wijn mag natuurlijk niet ontbreken.

Je maakt het pas echt af als je het gerecht serveert met de gekleurde lasagneschep.